TENIS NA PTUJU

Začetki igranja tenisa na Ptuju segajo v obdobje po prvi svetovni vojni, ko je bil ustanovljen tudi prvi teniški klub na Ptuju z igriščem pri Mladiki in je deloval vse do leta 1941, ko so ga z odlokom v drugi svetovni vojni ukinili Nemci.

Leta 1954 sta bili zraven tovarne TGA Kidričevo zgrajeni 2 igrišči, kjer se je igral tenis, vendar posebno društvo ni bilo organizirano. Dve desetletji kasneje so se fantje Janko Nahberger, Drago Vobner, Ino Gorup ter Marjan Rola odpeljali igrat tenis s kolesi do igrišč v Kidričivem, kjer se je rodila ljubezen do novega športa in leta 1976 je bila ustanovljena teniška sekcija TVD Partizan Ptuj. Število članov je hitro naraščalo in pojavila se je želja po ustanovitvi samostojnega kluba z lastnimi igrišči.

Teniški klub Ptuj je bil ustanovljen februarja 1978 in pričela so se razmišljanja, kako naj klub pridobi lastna igrišča. Ptujske toplice so leta 1979 zgradila štiri teniška igrišča, TK Ptuj je dve igrišči najel za svoje potrebe. Ker je klubsko življenje potekalo na dveh lokacijah, so se člani IO TK Ptuj odločili, da zraven obstoječih igrišč v Ptujskih toplicah zgradijo še svoja. Leta 1983 so člani kluba že lahko igrali na novih igriščih, ostala so le še manjša dela in uradna otvoritev je bila načrtovana za prihodnje leto. Z zaključkom gradnje so se izpolnile desetletne sanje prvih ustanoviteljev TK Ptuj, saj so se že od leta 1974 rojevale zamisli za ustanovitev TK Ptuj na drugih lokacijah, a jih žal ni bilo mogoče uresničiti. TK Ptuj od takrat deluje na isti lokaciji in se bliža 50. letnici svojega obstoja.

Konrad
Vobner
Fordek
Skupinska
Tamara
default